english












Fotografie Identificatie Tool

>> Fotografie Identificatie Tool.nl

Hoe weet je als collectiebeheerder of restaurator wat voor soort fotografie in de collectie aanweizg is. Hoe weet je, hoe je de foto moet opslaan, tentoonstellen, een werk nog te restaureren is en welke degradatie- en schadefenomenen je kunt verwachten? Wat is de bijbehorende juiste terminologie van de foto?

Om fotografie en de dragers te kunnen identificeren is specialistische kennis nodig, die vaak niet aanwezig is in musea. Binnen het Project Fotografie is er o.a. een beslisboom ontwikkeld waardoor beheerders, registratoren en restauratoren in de toekomst zelf een groot deel van hun plastics collecties kunnen identificeren, monitoren en waar nodig conserveringsmaatregelen treffen.

De tool bevindt zich in de allerlaatste fase. De nederlandse versie van de Tool staat online en is te gebruiken, we zijn nog wel kleine dingen aan het verbeteren, zoals bijv. taalfouten, vormgevingsdingen en kleine technische fouten. Daarnaast worden er nog onderzoeken en adviezen toegevoegd.
Het streven is dat de engelse versie in maart 2024 ook volledig werkt en te gebruiken is.

Heeft u een opmerking of ziet u nog iets wat raar is, raar beschreven is of niet lekker werkt? Laat het ons weten, dan kunnen we dat nog verbeteren.
gerelateerde activiteiten
Symposium ‘Identificatie van Plastics in kunstwerken zonder laboratorium’

gerelateerde projecten
Project Fotografie

gerelateerde tools
Project Plastics
Decision-making model Contemporary Art
Registration Models suited to Modern and Contemporary Art
Copyright video art works (dutch)
Video Artwork Purchase Agreements

link
Fotografie Identificatie Tool