englishSBMK dag 2013

donderdag 31 oktober 2013
LAB 111

Geluiden uit het lab
Praktijkervaringen staan centraal tijdens deze studiedag voor alle (aankomende) restauratoren, conservatoren, registrars, kunsthistorici en anderen die te maken hebben met conservering, documentatie, installatie en presentatie van moderne en hedendaagse kunst. Verschillende instrumenten en methodieken uit het hedendaagse conserveringslab komen aan de orde in de presentaties en werkgroepen. Daarnaast is er volop gelegenheid om nieuwe en oude collega’s te ontmoeten.

Keynote
Keynote speaker van deze dag is Dr. Rob Zwijnenberg, hoogleraar Kunstgeschiedenis in Leiden met een speciale interesse voor het snijvlak tussen kunst en wetenschap. Hoe ga je als professional om met kunstwerken die gebaseerd zijn op biotechniek? Wat te doen als een werk bijvoorbeeld afsterft of juist doorgroeit?

Presentaties
Diverse restauratoren, onderzoekers en andere collega’s doen verslag van hun bevindingen in het afgelopen jaar. Zij geven presentaties over de restauratie van een diawerk, over het gebruik van 3D-technologie om loden beelden voor verzakking te behoeden en over beheer en behoud van performances, die opgenomen zijn in museale collecties. Verder komen de SBMK-projecten aan de orde die afgerond zijn, lopen of op stapel staan.

Thematische Sessies
Steven ten Thije, embedded researcher in het van Abbemuseum, leidt een sessie over het doen van onderzoek in musea. Tijdens het kunstenaars interview (op veler verzoek!) laat Leo Vroegindeweij zich graag ondervragen, als vervolg op het interview-project waaruit het boek The Artist Interview is voortgekomen. En er is een presentatie over het E-depot door LIMA, voor iedereen die wil weten wat zo’n depot precies inhoudt.

Kosten
De dag kost 95 euro, inclusief lunch en borrel. Het studententarief is 50 euro. Als je in dienst bent van een organisatie die al jaarlijks een bijdrage levert aan de SBMK, is de dag gratis.
gerelateerde activiteiten
SBMK-dag 2020
SBMK-dag 2018
SBMK-dag 2017
SBMK-dag 2016
SBMK-dag 2015
SBMK-dag 2014
SBMK-dag 2012
SBMK-dag 2011
SBMK-dag 2008
SBMK-dag 2005

documenten