englishde maand van de kennisborging II

donderdag 20 januari 2022 t/m 17 februari 2022
(drie donderdagmiddagen)

Vorig jaar organiseerden we op 6 maart 2020, net voor de uitbraak van de pandemie, de SBMK-dag Modern Art: Who Shares?. Tijdens deze dag onderzochten we mogelijke oplossingen voor de overdracht en borging van kennis in musea. Eén van de sprekers op deze dag was RaadSaam Erfgoedprojecten. Samen met hen boden we jullie een vervolg op Modern Art: Who Shares? aan. We organiseerden hiervoor in juni de maand van de kennisborging met drie online workshops. Het bleek een succesvolle pilot! Daarom hebben we besloten om opnieuw een maand van de kennisborging te organiseren in januari 2022.
Deze workshops zullen wederom online plaatsvinden op donderdag 20 januari, 3 februari en 17 februari, 13:00 - 15:00 uur in aansluiting daarop kun je met Raadzaam en je groepje een aantal online terugkomsessies inplannen, deze zijn bij de prijs inbegrepen. Samen met jullie gaan we dieper in op het kennisborgingstraject, dat bestaat uit vier stappen: kennis inventariseren, kennis delen, kennis vastleggen en het organiseren van een duurzame kennisstroom in de organisatie.

workshop 1 - Introductie kennisdelen en kennis inventariseren
Donderdag 20 januari, 13:00 - 15:00 uur
In de eerste workshop gaat het over bewustwording van kennisoverdracht. Wat voor soort kennis wordt overgedragen in de organisatie? Welke kennis is in jouw werkomgeving essentieel en moet bewaard blijven?

workshop 2 - Kennis delen en kennis vastleggen
Donderdag 3 februari, 13:00 - 15:00 uur
In deel twee gaan we in op de vele manieren die er zijn om kennis vast te leggen, bijvoorbeeld in een database of een blog. De keuze is afhankelijk van de behoefte van de jouw organisatie.

workshop 3 - Integreren kennisstroom
Donderdag 17 februari, 13:00 - 15:00 uur
In de laatste workshop ligt de focus op het creëren van een duurzame kennisstroom binnen de organisatie. Hoe kun je dat het beste aanpakken?

Prijs
De drie workshops kosten € 220 excl BTW. De workshops zijn gratis voor een aantal medewerkers van musea die jaarlijks een bijdrage betalen aan SBMK. (kijk voor de voorwaarden ‘Kosten SBMK-activiteiten’).

Deze maand van de de kennisborging II (januari/februari 2022) is VOL, maar mocht je interesse hebben, stuur dan een mailtje naar aanmelden@sbmk.nl. Bij voldoende geïnteresseerden organiseren we wellicht weer een ‘maand van de kennisborging’.

Meer informatie vind je op de website van RaadSaam Erfgoedprojecten