englishde maand van de kennisborging

donderdag 3 juni 2021 t/m 24 juni 2021
(drie donderdagmiddagen)

Vorig jaar organiseerden we op 6 maart, net voor de uitbraak van de pandemie, de SBMK-dag Modern Art: Who Shares?. Tijdens deze dag onderzochten we mogelijke oplossingen voor de overdracht en borging van kennis in musea. Eén van de sprekers op deze dag was RaadSaam Erfgoedprojecten. Samen met hen bieden we jullie graag een vervolg op Modern Art: Who Shares?. We organiseren hiervoor in juni de maand van de kennisborging met drie online workshops, steeds op donderdag van 13 tot 15 uur. Samen met jullie gaan we dieper in op het kennisborgingstraject, dat bestaat uit vier stappen: kennis inventariseren, kennis delen, kennis vastleggen en het organiseren van een duurzame kennisstroom in de organisatie.

workshop 1 - Introductie kennisdelen en kennis inventariseren
Donderdag 3 juni, 13:00 - 15:00 uur
In de eerste workshop gaat het over bewustwording van kennisoverdracht. Wat voor soort kennis wordt overgedragen in de organisatie? Welke kennis is in jouw werkomgeving essentieel en moet bewaard blijven?

workshop 2 - Kennis delen en kennis vastleggen
Donderdag 17 juni, 13:00 - 15:00 uur
In deel twee gaan we in op de vele manieren die er zijn om kennis vast te leggen, bijvoorbeeld in een database of een blog. De keuze is afhankelijk van de behoefte van de jouw organisatie.

workshop 3 - Integreren kennisstroom
Donderdag 24 juni, 13:00 - 15:00 uur
In de laatste workshop ligt de focus op het creëren van een duurzame kennisstroom binnen de organisatie. Hoe kun je dat het beste aanpakken?

Meer informatie vind je op de website van RaadSaam Erfgoedprojecten