english

Booklet Inside Installation

Preservation and presentation of installation art

In mei 2007 werd een grootschalig onderzoeksproject naar het beheer, behoud en presentatie van installatiekunst afgerond: Inside Installations. Het project werd gesubsidieerd door de Europese Unie en gecoördineerd door ICN, in samenwerking met vijf co-organisatoren, waaronder de Stichting Behoud Moderne Kunst (SBMK).

Overige co-organisatoren zijn TATE in Londen, het Restaurierungszentrum in Düsseldorf, het S.M.A.K. in Gent en Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia in Madrid.De co-organisatoren werkten samen met nationale partners (voornamelijk musea) waardoor in totaal 25 instellingen (50 restauratoren, conservatoren, kunstenaars, technici, documentalisten en IT-specialisten) konden deelnemen. Het project was een initiatief van het International Network for the Conservation of Contemporary Art (INCCA), sinds 2002 een platform voor international kennis- en informatie-uitwisseling (www.incca.org). De projectresultaten zijn gepubliceerd op de projectwebsite www.inside.installations.org.

De samenvattingen van het onderzoek zijn gepubliceerd in deze booklet. De booklet is helaas niet meer in papieren vorm beschikbaar, maar u kunt wel de pdf downloaden.
gerelateerde projecten
Inside Installations

gerelateerde publicaties
Inside Installations

documenten