english


Project Fotografie - Sample set

Tool en sample set
Alle kennis die we delen en opdoen tijdens het project wordt opgenomen in een digitale tool die gratis ter beschikking komt in het Nederlands en Engels. Het voorbeeld hiervoor is de Plastic tool, die we tijdens het pilot project ontwikkelden: plastic.tool.cultureelerfgoed.nl. Bij de fotografietool hoort een sample set van referentiematerialen die je helpen bij het identificeren van foto’s. We hebben vijfenveertig voorbeelden (samples) gekozen die representatief zijn voor de collecties fotografische kunstwerken in Nederlandse musea. Het gaat deels om procedés die obsoleet zijn, waarvan de beschikbaarheid van het materiaal eindig is. Fotorestaurator Clara von Waldthausen, opleider binnen het project, heeft met haar contacten in Nederland, Duitsland en de V.S de lijst met gewenste samples compleet gekregen.

Uitverkocht
De SBMK-sample set ligt op 75 plekken, verspreid over de hele wereld. Niet alleen in de Nederlandse en Belgisch musea, maar ook bijvoorbeeld in de Yale University Art Gallery, The Metropolitan, de bibliotheek van Genève, het nationale Film Archief in Polen, musea in Hong Kong en Australië. The Getty bestelde er zelfs drie; voor verschillende afdelingen.

Achter het net gevist?
Als je de aanbieding gemist hebt en je wilt de sample set toch graag hebben, stuur even een mailtje naar aanmelden@sbmk.nl, dan kom je op een lijst. Zodra er genoeg belangstellenden zijn, kunnen we eventueel op termijn een tweede bestelling doen. Realiseer je dat prijs en samenstelling van een eventuele tweede uitgave kunnen afwijken van de oorspronkelijke set i.v.m. de obsolete processen die erin zijn opgenomen en de hoge korting die we hebben gekregen vanwege het project.


gerelateerde projecten
Project Fotografie

documenten