english

Armando


Henk Peeters


Marijke van Warmerdam

Kunstenaarsinterviews

1999 - 2005

Een van de mogelijkheden om zoveel mogelijk authentieke, inhoudelijke en technische informatie te verzamelen over moderne en hedendaagse kunstvoorwerpen, is het interviewen van kunstenaars. De SBMK en het ICN hebben twee grote projecten met betrekking tot het kunstenaarsinterview uitgevoerd – het Pilotproject Kunstenaarsinterviews en het vervolg Kunstenaarsinterviews/Kunstenaarsarchieven.

Inmiddels zijn in het totaal twintig in Nederland werkende kunstenaars geïnterviewd door een interviewkoppel bestaande uit een conservator en een restaurator. Deze gesprekken zijn gefilmd en het vooronderzoek en de voorbereidingen zijn uitvoerig gedocumenteerd. De interviews en de archieven kunnen op aanvraag worden bestudeerd.

De kunstenaars zijn:
Marina Abramovic, Armando, Marinus Boezem, Eugene Brands, Sjoerd Buisman, Tom Claassen, Adam Colton, Constant, Jan Dibbets, Ger van Elk, Madelon Hooykaas/Elsa Stansfield, Niek Kemps, Sonja Oudendijk, Henk Peeters, Lydia Schouten, Peter Struycken, Carel Visser, Andre Volten, Leo Vroegindeweij en Marijke van Warmerdam
gerelateerde projecten
Kunstenaarsarchieven

gerelateerde publicaties
boek ‘The Artist Interview’
For Conservation and Presentation of Contemporary Art. Guidelines and Practice

documenten