englishPlatform conserverings­vraag­stukken: ‘Tentoonstellingen in niet-museale ruimtes’

vrijdag 1 oktober 2021 t/m ...?
- datum nader te bepalen -


Afgelopen augustus 2020 organiseerde Museum Boijmans Van Beuningen een drive-thru tentoonstelling samen met Rotterdam Ahoy. In deze tentoonstelling was 10.000 m2 niet-geklimatiseerde ruimte gevuld met ruim vijftig spraakmakende kunstwerken uit de collectie van het museum. De tentoonstelling was enkel met een elektrische auto te bezichtigen. Deze tentoonstelling gaan we als casus behandelen in het SBMK-platform. Samen met andere voorbeelden zoals de Picasso van het Van Abbemuseum die in Ramallah is tentoongesteld en bruiklenen van RCE aan het Curacaosch Museum, waar geen glas in de ramen zit en waar een vochtigheidsgraad heerst van ongeveer 95% bij een (constante) temperatuur van 30˚c
Wat doe je als de conserveringsomstandigheden niet ideaal zijn? Wat zijn de consequenties en mogelijkheden binnen niet-museale presentaties? Het doel van de bijeenkomst zal zijn om een open gesprek te voeren over zichtbaarheid versus het behoud en levensduur van kunst.

We hebben al een aantal inschrijvingen. Mocht je interesse hebben om deel te nemen, stuur dan een mailtje naar aanmelden@sbmk.nl, dan bepalen we gezamenlijk de datum voor de bijeenkomst.