englishOpening Up! Collection Centre Strategies deel II

vrijdag 13 mei 2022
Depot Museum Boijmans Van Beuningen

Op vrijdag 13 mei organiseren wij samen met Museum Boijmans Van Beuningen het tweede deel van Opening Up! Collection Centre Strategies, ons symposium over de ontwikkeling van publiekstoegankelijke depots. Het programma duurt van 10:00 tot 16:00 uur met vijf presentaties, een lunch en uitgebreide rondleidingen in groepen door het Depot Boijmans Van Beuningen. We zijn daarbij ook welkom in de ruimtes van o.a. de Rabobank en KPN.

Vijf presentaties
Sjarel Ex, directeur Museum Boijmans Van Beuningen, Wim Hoeben, locatiemanager CollectieCentrum Nederland | CC NL en Caroline Breunesse, hoofd tentoonstellingen Naturalis, spreken over hun nieuwe depotgebouwen. Bart Ankersmit, senior adviseur van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed | RCE, licht het onderzoek ‘Gebouwd om te bewaren’ toe en Gaby Wijers, directeur van LIMA vertelt over digitale depots.

Deelnemen
Opening Up! II kost € 125,- incl btw en € 60,- incl btw voor studenten. De dag is gratis voor een aantal medewerkers van musea die jaarlijks een bijdrage betalen aan de SBMK. (Kijk voor de voorwaarden op de op de pagina ‘Financiën & partnerschap’.) 

gerelateerde publicaties van derden
Gebouwd om te bewaren, RCE (pdf)

documenten