english
Introductiedag 2022 - Kröller-Müller Museum

Introductiedag 2024

vrijdag 7 juni 2024
Kröller-Müller Museum

Beheer en behoud van moderne en hedendaagse kunst, wat komt daar bij kijken?

Het veld van de hedendaagse en moderne kunstconservering ontwikkelt zich voortdurend. Als je nieuw bent in dit veld, dan is het niet vanzelfsprekend dat je weet hoe je hierbinnen je weg kunt vinden. SBMK kan je hierbij helpen. Op onze introductiedag kun je kennis maken met ons en elkaar en daardoor in de praktijk ontdekken hoe waardevol dit netwerk is. We hebben we het samen over de opgaves binnen ons vakgebied en is er ruimte om ervaringen uit te wisselen aan de hand van praktijkvoorbeelden die jij als deelnemer zelf inbrengt. We organiseren de introductiedag dit keer in het Kröller-Müller Museum!

Ben jij of je collega nieuw in het museum? Of werk je er al langer, maar heb je behoefte aan meer informatie rond conservering, restauratie en presentatie? SBMK organiseert elk jaar een studiedag/workshop van een dag om je wegwijs te maken in de wereld van beheer en behoud van moderne en hedendaagse kunstwerken.

Op deze dag gaat het niet alleen om wat je zou moeten weten en waar je informatie kunt vinden, maar vooral ook om welke vragen je zou moeten stellen en aan wie. Aan de orde komen begrippen als besluitvorming, conditie, registratie, documentatie, (her)installatie, biografie van het kunstwerk en de modellen die daarvoor bestaan. Je werkt op locatie aan een case study. Alle theoretische aspecten worden teruggekoppeld naar praktijksituaties.

Prijs
De introductiedag kost 220 euro excl BTW. Gratis voor een aantal medewerkers van musea die jaarlijks een bijdrage betalen aan de SBMK. (kijk voor de voorwaarden ‘Kosten SBMK-activiteiten’).

Geïnteresseerd? Meld je aan via aanmelden@sbmk.nl.
Of misschien ken je iemand anders die gebaat is bij deze introductiedag...