englishIntroductiedag 2022

maandag 11 april 2022
Kröller-Müller Museum

Beheer en behoud van moderne en hedendaagse kunst, wat komt daar bij kijken?

Op maandag 11 april organiseren wij een SBMK-introdag die geheel corona-proof zal zijn. De dag vindt plaats in de beeldentuin en het auditorium van het Kröller-Müller Museum. Op beide plekken kunnen wij met gemak afstand houden van elkaar. De dag is er vooral op gericht om je bewust te maken van de problematiek rond ons vakgebied en om ervaringen uit te wisselen aan de hand van praktijkvoorbeelden die deelnemers zelf inbrengen.

Ben jij of je collega nieuw in het museum? Of werk je er al langer, maar heb je behoefte aan meer informatie rond conservering, restauratie en presentatie? SBMK organiseert elk jaar een studiedag/workshop van een dag om je wegwijs te maken in de wereld van beheer en behoud van moderne en hedendaagse kunstwerken.

Op deze dag gaat het niet alleen om wat je zou moeten weten en waar je informatie kunt vinden, maar vooral ook om welke vragen je zou moeten stellen en aan wie. Aan de orde komen begrippen als besluitvorming, conditie, registratie, documentatie, (her)installatie, biografie van het kunstwerk en de modellen die daarvoor bestaan. Je werkt op locatie aan een case study. Alle theoretische aspecten worden teruggekoppeld naar praktijksituaties.

Prijs
De introductiedag kost 220 euro excl BTW. Gratis voor een aantal medewerkers van musea die jaarlijks een bijdrage betalen aan de SBMK. (kijk voor de voorwaarden ‘Kosten SBMK-activiteiten’).

Geïnteresseerd? Meld je aan via aanmelden@sbmk.nl.
Of misschien ken je iemand anders die gebaat is bij deze introductiedag...