english

AANMELDFORMULIER


Project plastics - praktijkdagen ‘on the Job’

dinsdag 26 maart 2019
Tijdens de tweede fase (mei 2018 - april 2019) van het Project Plastics vinden er bij de deelnemende instellingen tien maal praktijkdagen ‘on the job’ plaats. Dit is onder leiding van de junior wetenschappers en ondersteund door de senior wetenschappers van de RCE. De resultaten van het gehele project worden tijdens een seminar aan het eind van het project met een breder publiek gedeeld.

De praktijkdagen ‘on the job’ zijn in de eerste plaats bedoeld voor medewerkers van de musea die deelnemen aan het Project plastics, maar er zijn in elk museum een aantal plaatsen voor gasten beschikbaar.

Tijdens de workshops worden in vier dagdelen de vier groepen plastics behandeld: schuimen, folies, elastomeren en rigide plastics. Deelnemers leren werken met de digitale Plastic Identificatie Tool en de do-it-yourself kit met materialen en testjes. De volgende acht dagen gaan de medewerkers van het museum in duo’s kunstwerken uit de eigen collectie identificeren onder leiding van het plasticsteam.

LET OP: je kunt alleen meedoen met de identificatie-dagen als je de twee workshopdagen hebt gevolgd. Het geeft niet als dat op een andere locatie was.

Bonnefantenmuseum
workshop di 26 & wo 27 maart
identificatie do 28 - vr 5 maart
Er is nog één plek